Masters starten op 4-5 met de ONMK lb

Vanaf donderdag 4 mei gaan een aantal Masters van ZV Den Doorn van start in de Nederlandse masters kampioenschappen langebaan in de editie van 2017 in Eindhoven.

Op donderdag gaan Sander van Tilburg en Wouter van der Stelt van start op de 1500 meter vrije slag. Sander bij de 30+ en Wouter bij de 45+. Beide zijn ingeschreven met een recent gezwommen tijd in een 50 meter bad. Wouter heeft de 6e inschrijftijd en Sander de 4e. Ze zwemmen in dezelfde serie.

Een dag later op vrijdag staat er voor deze heren de 400 vrij op het programma. Sander gaat van start met een inschrijftijd van net onder de 6 minuten van start, en zal gebrand zijn om laag in de 5:50.00 uit te komen. Wouter zal een aanval doen op zijn gezwommen tijd in Londen met het EK. In de middag start Nico Swart aan het toernooi en gaat van start op zijn favoriete slag en afstand, namelijk op de 50 rug. Met de 7e inschrijftijd van 34.21 zal een PR de doelstelling zijn, laag in de 34, of misschien hoog in de 33. Sander komt in de middag nog uit op de 200 school en de 100 vrij. Ook Wouter zal op de 100 vrij van start gaan en beide zullen onder de 1:10.00 willen eindigen.

Zaterdag wordt de ploeg uitgebreid met 2 dames, Ineke Branderhorst zal de estafettes meezwemmen, samen met Antoinette Kant, die ook op de 100 school zal uitkomen. Eerst komen de heren van de lange adem nogmaals aan de start, maar dan op de 800 vrij. Na een 1500 en 400 meter zal blijken of deze afstand zonder problemen te volbrengen zal zijn. Sander zal graag zijn 4e inschrijftijd willen volbrengen met een 3e plaats, maar dan zal er een stevig pr in moeten zitten. Wouter zal onder de 11:50.00 uit willen komen. Aan het eind van de ochtend komt de mix estafette aan de start op de 4×100 vrij met Antoinette, Wouter, Ineke en Nico. In de middag staat als 1e de 50 vlinder gezwommen zal worden door Wouter en Nico. Wouter zal op de sprint de lat niet hoog leggen, maar Nico zal als sprinter graag deze missie willen volbrengen onder de 34.00, inschrijftijd is 34.19. I.p.v. de 200 rug heeft Nico gekozen om uit te komen op de 100 school. Met een 6e inschrijftijd zal de focus liggen om deze juist opgebouwd met een pr af te sluiten. De 45+er die naast hem ligt heeft een inschrijftijd van laag 1:21.00 waarbij hij dan een goede “haas” heeft. Na de heren komt Antoinette uit op de 100 school bij de dames. Antoinette zal gezien de vorm blij zijn als ze haar tijd zal evenaren, of in de buurt zal zitten. En of het nog niet genoeg is gaan Wouter en Sander van start op de 200 vrij in dezelfde serie. Gezien de trainingen zullen ze dicht bij elkaar kunnen finishen.  Het eind van de dag wordt afgesloten met een mix estafette van de 4×50 wissel. Nico zal op de rug van start gaan, gevolgd door Antoinette met de school. Ineke neemt de vlinder voor haar rekening waar Sander met de vrij de estafette afsluit.

De laatste dag komt alleen Nico nog aan de start op de 50 vrij en de 100 rug. Op de 50 vrij is de doelstelling om minimaal de inschrijftijd te zwemmen. De 100 rug, zijn slag zal hij hoog willen eindigen, en met de 5e inschrijftijd zal de top 5 een mooie afsluiting zijn.

succes masters van Den Doorn!!

e.e.a. is te volgen via http://livetiming.knzb.nl/onmk17lb/index.html